Ladataan Tapahtumat

Opastus: Ruutujen kapina

12.01.2025 klo 14:00 - 15:00

Tapahtumasarja Tapahtuman sarjat (Näytä kaikki)

Tule mukaan avoimelle opastukselle Ruutujen kapina -näyttelyyn! Opastuksia järjestetään joka sunnuntai klo 14. Opastukseen voi osallistua taidemuseon pääsymaksulla 10/5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi ja Museokortti käy maksuvälineeksi.

Kuopion taidemuseon uusi Ruutujen kapina -näyttely rikkoo perinteisen sarjakuvan rajat ja vie kävijät ainutlaatuiselle matkalle nykysarjakuvan maailmaan. Nykysarjakuvanäyttely lataa Kuopion taidemuseoon tilallisia teoksia, ääntä, videoita, liikettä ja aikamatkailun tunnetta. Näyttelyssä tutkitaan sarjakuvaa tilan taiteena, sen mahdollisuuksia ja mahdottomuuksia mm. seinämaalausten, installaatioiden ja monikanavaisten teosten kautta.

Näyttelyssä on mukana vahvasti tarinallisuuteen nojaavia teoksia sekä tilallisen sarjakuvan mahdollisuuksia ja käsitetaiteen keinoja hyödyntäviä teoksia. Näyttelyn taiteilijat tulkitsevat lähestymistapoja paikkaan, henkilökohtaiseen tilaan, muistiin ja kotiseutuun. Taidemuseon lämpiöön katetaan myös messevä otanta nykysarjakuvaa perinteisemmässä muodossa kirjoina ja lehtinä kävijöiden luettavaksi.

Näyttely juhlistaa sarjakuvakollektiivi Kutikutin 20-vuotista taivalta. Mukana on monipuolinen joukko Kutikutin taiteilijoita: Sami Aho, Juliana Hyrri, Susanna Kesänen, Tiina Lehikoinen, Apila Pepita, Hanneriina Moisseinen, Lauri Mäkimurto, Jyrki Nissinen, Hannele Richert, Aiju Salminen ja Emmi Valve.

Tapahtumakalenteriin

Tiedot

Päivämäärä:
12.01.2025
Aika:
14:00 - 15:00
Tapahtumaluokat:
,
Kotisivu:
kuopiontaidemuseo.fi

Järjestäjä

Kuopion Taidemuseo
Puhelin:
017 182 633
Sähköposti:
taidemuseo@kuopio.fi

Tapahtumapaikka

Kuopion Taidemuseo
Kauppakatu 35
Kuopio , 70100 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
017 182 633
Kotisivu:
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto
Suunnittele matkasi Icon pinboardReissuvihko Icon pinboard